Jak na rýmu

24.12.2013 07:13


Zbavte se rýmy přes noc! Díky starému ruskému receptu
Zbavte se jí přes noc a bez návštěvy lékárny!

Na podzim a v zimě se nachlazení a rýmě jen těžko ubráníme. Co s ní? Jak se s ní
Máme pro vás starý ruský recept, který stojí za to vyzkoušet!

„Zázračné“ ponožky na rýmu
Tenhle starý recept, který je prověřený v tak drsných podmínkách, jaké bývají v Rusku, je úžasně jednoduchý. A v tom je právě jeho síla. Chodidla si natřete jódem, natáhnete si vlněné ponožky a jděte v nich spát. Rýmy se tak zbavíte doslova přes noc!
Ještě lepší, než se rýmy zbavovat, je se jí vyhnout. Že to nejde? Zkuste vyzkoušet ještě jeden zajímavý ruský recept. Noste vlněné ponožky a denně do nich nasypte prášek z mletých hořčičných semínek. Rozehřívá. A nemějte strach, žádné podivné „vůně“ se za vámi nepotáhnou.

Podobně proti nachlazení

Tři mouchy jednou ranou

Na nachlazení, rýmu a kašel je prostě nejlepší tělo co nejvíc prohřát a pročistit. K tomu vám skvěle poslouží také koření, které určitě máte doma - anýz nebo fenykl.

Skořice a anýz.
Jak na to? Jednu lžičku koření roztlučte v hmoždíři (pokud ho ve své výbavě nemáte, pak vám stejnou službu udělá palička na maso), potom ho spařte čtvrt litrem vařící vody a nechte 10 minut vylouhovat. Nápoj chutnající po hašlerkách můžete klidně i osladit medem nebo cukrem. Důležité ale je, vypít ho dokud je ještě hodně teplý!
Na závěr něco pro odvážlivce

Cibule a česnek
Těm otrlejším poradíme ještě něco ze starého herbáře: Rozkrojte cibuli, naškrábejte ji nožem a šťávu nakapejte do malých chomáčků vaty. Ty vložte do nosních dírek a nechte působit asi 5-10 minut. Cibule vám nos krásně protáhne a hned můžete v pohodě dýchat. Troufnete si?