Kustovnice čínská - Goji Berry

08.09.2013 10:36

Čínská alternativní medicína a klasická zdravá výživa jsou v současné době velmi v kurzu. Mnoho lidé zanevřelo na vedlejší účinky syntetických léků či doplňků a začínají se vracet ke starým osvědčeným metodám, které si naši předci nemohli vynachválit. Jistě jste již někde zavadili o pojem kustovnice čínská, neboli Goji Berry. Nejedná se o nic jiného, než o populární trvalku původem z Asie. Kustovnice čínská je keřík, který dorůstá úctyhodné výšky až tři metry. Podle plodů kustovnice velmi lehce poznáte, že se jedná o lilkovitou rostlinu. 

A jsou to právě plod Goji Berry, které jsou vyhledávaným „všelékem“ a doplňkem stravy. Plody kustovnice čínské zdánlivě připomínají malé šípky. Staří Číňané nedali na plody kustovnice dopustit a konzumovali je v opravdu značném množství. Podle některých je v nich skryt recept na dlouhověkost. Něco na tom opravdu bude, stačí se podívat na dlouhý seznam pozitivních účinků, které má Goji Berry na lidský organismus. V čínských regionech, kde se kustovnice čínská pěstuje ve velkém jsou zaznamenán zdaleka nejvyšší průměrný věk. Vzhledem k podmínkám, ve kterých někteří chudí obyvatelé žijí je dlouhověkost skutečně zázrakem. Nebo spíše dílem Goji Berry. 

Trvalka kustovnice čínská je známá po několik staletí, ale do Evropy se dostala relativně nedávno. Experti z celého světa pečlivě zkoumali účinky a vlastnosti této zázračné rostliny a potvrdili to, co o ní tradiční čínská medicína praví už dávno. Pokud hledáte vhodný doplně stravy, který má mnohem větší účinky, než doposud známé vitaminové bomby, vyberte si kustovnici. Její blahodárné účinky můžete pozorovat již po krátkodobém užívání. Goji Berry má široké spektrum využití a je vhodná i jako lék. Kustovnice čínská obsahuje nejen vitamíny, ale také aminokyseliny, betakaroten či aktivní polysacharidy a stopové prvky.